Kirjaudu PinnariinJos et ole aiemmin kirjautunut Pinnariin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Pinnarin käyttäjiksi voivat rekisteröityä vain Bongariliiton jäsenet. Jos kuulut Lintutiedotukseen, kirjoita rekisteröitymislomakkeelle sama käyttäjätunnus.


kontiki_banneri_puola

FennicaBongariliittover2

Etusivu » News! » Suomi » 2017

Uutisia Suomesta 2017


Lintutiedotus-sovellus nyt ladattavissa

Lintutiedotuksen uudet Android- ja iPhone-sovellukset ovat nyt kaikkien saatavilla sovelluskaupoista (Google Play Store ja App Store). 

Sovellus löytyy nimellä ”Lintutiedotus”.


Sovelluksella voi mm.:

  • selata kaikkia ilmoitettuja havaintoja listana tai kartalta
  • luoda uuden ilmoituksen tekstinä tai kartalta, esim. omaan sijaintiinsa tai jonnekin muualle ko. kohtaa kartalta osoittamalla
  • kartalta voi siirtyä navigointiin (iPhonessa navigointiin pääsee valitsemalla kartalta havainnon ja valitsemalla otsikon i-ikonista avautuvasta valikosta navigointi)
  • kartalla esitetään havainnon paikannuksen tarkkuus väreillä: violetti=navigoinnin mukaiset koordinaatit, punainen=kuntavalinnan mukaiset koordinaatit (valitettavasti muita värejä ei ole tässä vaiheessa käytettävissä)
  • kytkeä omia hälytyksiä päälle ja pois


Hälytykset saa tulemaan sovellukseen asettamalla hälytyksen välitystavaksi ”Mobiilisovellus”. Hälytysten äänten mahdollinen muuttaminen riippuu puhelimesta ja siellä käytettävistä asetuksista.


Mahdolliset tukipyynnöt tai kehitysehdotukset tulee lähettää osoitteeseen support@santamargarita.fi.


Mäntysirkkukoiras Uudessakaupungissa

Lauantaina 14.1.2017 löytyi Uudenkaupungin Hangosta Suomen kymmenes mäntysirkku. Kyseessä on jo syksyn-talven kolmas koiras-mäsi Suomessa. Lintu on suljetulla alueella, ja tätä kirjoitettaessa bongausjärjestelyjä odotellaan. Loviisan Pernajassa joulukuussa oleillut mäntysirkku oli piinaavan vaikea bongattava, ja monelta jäi laji näkemättä. Kiinnostusta Uudenkaupungin lintuun siis varmasti on. (14.1.2017/KuhPe)

- Yhteisbongauksen järjestäminen onnistui. Lisätietoa Liiton muissa viestimissä. Kiitos järjestäjälle! (16.1.2017/KuhPe)

- Hangon tehtaalta ilmoitettiin 17.1. tyly uutinen: bongaustilaisuus on peruttu (17.1.2017/KuhPe)


Tulosta sivu