Kirjaudu PinnariinJos et ole aiemmin kirjautunut Pinnariin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Pinnarin käyttäjiksi voivat rekisteröityä vain Bongariliiton jäsenet. Jos kuulut Lintutiedotukseen, kirjoita rekisteröitymislomakkeelle sama käyttäjätunnus.kontiki_banneri_romania_2019

FennicaBongariliittover2

Perustietoa jäseneksi haluavalle

Bongariliitto toimii harvinaisista lintulajeista kiinnostuneiden harrastajien ja -tutkijoiden yhdyssiteenä. Tavoite on määritystaidon lisääminen ja retkeilyn ohjaaminen ympäristön suojelu huomioiden. Yhdistys kerää ja levittää tietoa lintuharvinaisuuksista.

Bongariliitto on BirdLife Suomi ry:n jäsenjärjestö.

Yhdistyksen kokoukset pidetään keväällä ja syksyllä. Niihin pyritään hankkimaan esitelmöijiksi parhaita määrityksen asiantuntijoita.

Bongari-vuosikirjassa julkaistaan muun muassa pinnatilastoja ja harvinaisuuksien löytötarinoita.

Työvaliokunta pyrkii ohjaamaan ja valvomaan jäsenten käyttäytymistä maastossa, jotta bongauksesta ei aiheutuisi haittaa linnuille tai ympäristölle. Joskus bongausta rajoitetaan esimerkiksi harvinaisten lajien pesimärauhan varmistamiseksi.

Lintutiedotus on Bongariliiton järjestelmä havaintotietojen nopeaan välitykseen. Lintutiedotus käyttää tiedon välitykseen www-sivuja, sähköpostia ja GSM-tekstiviestejä. Lintutiedotuksen jäsenen tulee olla Bongariliiton jäsen.

Lintutiedotuksen johtoryhmä laatii ilmoittamisohjeet ja valvoo niiden noudattamista.

Bongariverkko on Bongariliiton tiedottamiseen ja jäsenistön sisäiseen keskusteluun tarkoitettu sähköpostilista, joka toimii Yahoon ilmaisella sähköpostilistapalvelimella. Listalle hyväksytään vain Bongariliiton jäseniä.


Tulosta sivu