Bongariliiton hallitus ja toimihenkilöt 2024

Yhdistyksen asioiden hoidosta vastaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valittu puheenjohtaja ja kuudesta kahdeksan muuta jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallituksen toimikausi on yksi kalenterivuosi.

Hallituksen jäsenet

Matias Castrén

puheenjohtaja

Aloitin lintuharrastuksen 1970-luvulla Helsingin Lauttasaaressa koulussa toimineen Hemppo-kerhon puitteissa. Nuoruusvuosien jälkeen aktiivisessa harrastuksessa oli taukoa, mutta 2000-luvun alun jälkeen olen taas harrastanut aktiivisemmin. Retkeilen säännöllisesti lähikohteissa kuten Espoon Laajalahdella, Helsingin Lauttasaaressa ja Kirkkonummella. Keväisin seuraan arktikaa itäisellä Suomenlahdella. Lisäksi käyn vuosittain muutamalla lintupainotteisella matkalla. Mieluisia matkakohteita ovat kotimaan kohteiden lisäksi esimerkiksi Viro ja Espanja.

matias.castren(at)iki.fi

p. 050 66906

Sebastian Andrejeff

jäsen, sihteeri

Olen vuonna 1996 syntynyt turkulainen lintuharrastaja. Harrastukseni kulmakiviä ovat spontaaniretkeily ja rengastaminen lintuasemilla.

sihteeri at bongariliitto.fi

Janne Koskinen

jäsen, tiedotusvastaava

Olen 1983 syntynyt lintuharrastaja, ja sain lintuharrastuksen äidinmaidossani. Tärkeitä retkeilykohteita minulle ovat Helsingin Vanhankaupunginlahti sekä Kirkkonummen Rönnskärin lintuasema. Nautin myös ihan tavallisista sponderetkistä, ja olen kiertänyt mm. Pohjois-Karjalaa vuosikausia. Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat tällä hetkellä vaikeasti hahmotettavat lajiryhmät, molekyylitaksonomia sekä eurooppalaisten ”tavallisten lajien” alalajit. Harvinaisuusmielessä sieniharrastus on merkittävä osa vapaa-aikaani.

jskoskinen at gmail.com

Janne Riihimäki

jäsen, varapuheenjohtaja

Lintuharrastukseni alkoi luontokuvaamisesta vuonna 1980, tällöin kuvauskohteeksi alkoi valikoitua linnut. Harrastuksen alkuaikoina tuli vietettyä aikaa myös lintuasemilla ja valvottua yöt rengastaen lintuja. Kiihkein bongausvaihe itsellä sijoittui 80- ja 90-luvulle. Nyt hoidan lähinnä elikset, enkä niitäkään enää hampaat irvessä. Toki muitakin pinnoja lasken, mutta bongaan melko valikoiden. Mieluummin hieno lintupäivä ulkosaaressa, kuin istuen autossa.   Nykyisin retkeily suuntautuu Salon ja Kemiönsaaren alueille. Retkipäiviä kertyy kuitenkin mukavasti, rapiat 300 päivää vuodessa. 80-luvulta tähän asti on jatkunut myös vuosittaiset linturetket ulkomaille. Samaten kamera roikkuu nykyäänkin aina mukana retkillä.

janne.riihimaki (at) outlook.com

Antti Peuna

jäsen, pinnarivastaava

Olen syntynyt vuonna 1989 ja lähtöisin Kuusamosta, jossa nuorena poikana aloitin lintuharrastuksen. Nykyään asun Helsingissä. Lintuharrastuksen suhteen olen kaikkiruokainen ja yritänkin pitää harrastukseni monipuolisena: linturallien intensiivisyys sytyttää aina, kameraa ulkoilutan toisinaan ahkerastikin, rengastusta tulee harjoitettua pienimuotoisesti lähinnä pesivien pöllöjen ja petolintujen parissa pohjoisessa. Pääasiassa retkeilyni on sponderetkeilyä, bongattua tulee pienemmissä määrin. Nykyään liikahdan lähinnä elisten tai muuten mielenkiintoisten harvinaisuuksien perään lähialueille.

peuna.antti at gmail.com

Sami Tuomela

jäsen, TVK:n puheenjohtaja

Lintuharrastukseni alkoi 70-luvun lopulla linnunmunien keräilyllä. Nopeasti siirryin kuitenkin lintujen havainnointiin Nokialla toimineen luontokerho Marteksen kautta. Alkuaikoina retkeily painottui Pirkanmaan lisäksi Porin lintupaikoille ja Virolahdelle. Nykyään retkeni harvoin suuntautuvat pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Elikset olen yrittänyt bongata ensimmäisessä aallossa. Muita pinnoja olen hoidellut aina sen hetkisen fiiliksen ja perhe- ja työelämän rajoitusten puitteissa.

Aleksanteri Pikkarainen

jäsen

Olen oululaislähtöinen 1988 syntynyt lintuharrastaja. Nykyisin asun Helsingissä. Harrastuksen aloitin Kempeleenlahden ja Liminganlahden lintupaikoilla jo alakouluikäisenä. Aktiiviharrastus jatkui Kuusamossa viime vuosikymmenen lopulla. Nykyisin bongaan sen minkä ehdin monenlaisille listoille. Sydäntä lähellä on niin ekosponderetkeily kuin lintujen kuvaaminenkin.

Petri Kuhno

Bongari-vuosikirjan päätoimittaja

Vuodesta 1979 asti lintuja harrastanut, jyväskyläläissyntyinen, sittemmin päijäthämäläistynyt ja jälleen Jyväskylään palannut aito sisis, jolla Suomen eliksissä on matkaa 400:aan vielä vaikka kuinka monta lajia, mutta WP-listalla katkesi 750 pinnaa vuonna 2018. Hiukan laiska bongaamaan, ja retkeily onkin ulkomaanreissuja lukuunottamatta hyvinkin paikallispainotteista tällä hetkellä. Mukaan on ujuttaututunut viime vuosina myös kuvaaminen ja kiinnostus kaikkeen muuhunkin luontoon on laajentunut.

petri.kuhno(at)phnet.fi

+358 400 712384

Paavo Sallinen

jäsen

Olen -76 syntynyt ja asun tällä hetkellä Karijoen Myrkyssä. Retkeilen pääasiassa Suupohjan rannikolla. Erityisesti pidän saariretkeilystä. Kesäisin kiertelen saaria kajakilla.

paavosallinen at hotmail.com

Ahti Ihonen

jäsen

Olen helsinkiläinen vuonna 2008 syntynyt junnu ja tuleva rengastaja, joka nauttii lintuasemilla retkeilystä ja muusta sponderetkeilystä. Fiiliksen tullen jotain saatan bongatakin esimerkiksi määrityksellisesti mielenkiintoisen tapauksen tai reitin varrelle osuvan linnun, joskin nykyään harvemmin.

apeihonen10 at gmail.com

Taloudenhoitaja / Jäsensihteeri

Ina Tirri

jasensihteeri(at)bongariliitto.fi

taloudenhoitaja(at)bongariliitto.fi

Toimikunnat 2024

Lintutiedotuksen johtoryhmä

Janne Riihimäki (Lintutiedotusvastaava), Antti Peuna, Matias Castrén, Sebastian Andrejeff, Petteri Mäkelä, Sami Tuomela, Ahti Ihonen

Tehtävät ja vastuut:

 • Lintutiedotuksen kehitys ja toimivuus
 • Lajilistojen ylläpito
 • Lintutiedotuksen käyttäjien neuvonta
 • Väärin lähetettyjen viestien korjaaminen
 • Viestien asiallisuuden ja ohjeiden mukaisen toiminnan valvonta

Pinna- ja Pinnari-toimikunta

Antti Peuna (pinnavastaava), Matias Castrén, Sebastian Andrejeff, Sami Tuomela, Markku Santamaa, Paavo Sallinen, Juha Kettunen, Andreas Uppstu, Janne Aalto

Tehtävät ja vastuut:

 • Pinnarin toiminnan varmistaminen ja käytettävyyden kehittäminen ja kommunikointi toimittajan kanssa
 • Pinnarin listojen perustaminen
 • Palautteen käsittely, kehityslistojen luonti ja ylläpito
 • Pinnojen laskentaohjeet

Tiedotus- ja vuosikirjatoimikunta

Petri Kuhno (vuosikirjavastaava), Janne Koskinen (tiedotusvastaava), Jukka Hintikka, Sebastian Anderejeff, Antti Peuna, Petteri Mäkelä

Tehtävät ja vastuut:

 • Viestittää jäsenistölle yhdistyksen ajankohtaisista asioista
 • Päivittää kotisivuille rariuutisia (Suomi / WP ja maailma)
 • Yhdistyksen vuosikirjan toimittaminen, taitto ja painatus
 • Facebook-ryhmän ja sähköpostilistan moderointi

 

Ohjelmatoimikunta

Sebastian Andrejeff (Ohjelmavastaava)

Tehtävät ja vastuut:

 • Yhdistyksen sääntömääräisten kokouksien ohjelma
 • Tarvittaessa yhdistyksen muiden tapahtumien ohjelma
 • Ahvenanmaa-rallin järjestäminen

Toiminnantarkastajat

Petteri Mäkelä

Varatoiminnantarkastaja: Olavi Kemppainen