Reilut tuhat jäsentä

Bongariliiton jäsenenä sinulla on mahdollisuus saada ensikäden tietoa Suomessa tavatuista harvinaisuuksista ja usein myös tarvittavia ajo- ym. ohjeita, jotka auttavat harvinaisten lintujen näkemisessä.

Ennen kuin liityt, lue seuraavat ajatuksella, jotta tiedät mihin sitoudut

  • Jäsenyys 37 € vuodessa (sis. Pinnarin käyttöoikeuden ja Bongari-vuosikirjan paperisena sekä sähköisenä)
  • Lintutiedotuksen vuosimaksu 28 €
  • Molemmat 65 €

Hakuprosessi

  1. Liity osoitteessa https://www.birdlife.fi/liitytaitue/liity/

  2. Valitse jäsenyhdistykseksi Bongariliitto
  3. Hyväksy sitoumus ennen jäsenhakemuksen lähettämistä
  4. Kirjoita lisätietokenttään ”BL + LT”, jos haet jäseneksi Bongariliittoon ja haluat samalla liittyä Lintutiedotukseen.
  5. Kirjoita lisätietokenttään ”BL”, jos haet jäseneksi vain Bongariliitton.
  6. (Bongariliiton jäsenenä voit liittyä Lintutiedotukseen.)

 

Jäsenhakemuksia käsitellään noi kahden viikon välein.

Pinnarin käyttöönotto

1. Liityttyäsi Bongariliiton jäseneksi, ota yhteys jäsensihteeriin osoitteessa [email protected]
2. Muista laittaa sähköpostiin seuraavat tiedot:
– Koko nimesi
– Sähköpostiosoite, jonka haluat liittää käyttäjätiliisi
– Lintutiedotuslyhenne, jos sinulla on sellainen
3. Odota, että jäsensihteeri luo sinulle tunnukset. Saat tunnuksen tiedot s-postiisi

Perustietoa jäseneksi haluavalle

 

Bongariliitto toimii harvinaisista lintulajeista kiinnostuneiden harrastajien ja -tutkijoiden yhdyssiteenä. Tavoite on määritystaidon lisääminen ja retkeilyn ohjaaminen ympäristön suojelu huomioiden. Yhdistys kerää ja levittää tietoa lintuharvinaisuuksista.

Bongariliitto on BirdLife Suomi ry:n jäsenjärjestö.

Yhdistyksen kokoukset pidetään keväällä ja syksyllä. Niihin pyritään hankkimaan esitelmöijiksi parhaita määrityksen asiantuntijoita.

Pinnari on Bongariliiton jäsenille pinnatietojen ilmoittamiseen ja monipuoliseen selaamiseen tehty käyttöliittymä. Ohjesivulla on esitelty Pinnarin ominaisuuksia.

Työvaliokunta pyrkii ohjaamaan ja valvomaan jäsenten käyttäytymistä maastossa, jotta bongauksesta ei aiheutuisi haittaa linnuille tai ympäristölle. Joskus bongausta rajoitetaan esimerkiksi harvinaisten lajien pesimärauhan varmistamiseksi.

Lintutiedotus on Bongariliiton järjestelmä havaintotietojen nopeaan välitykseen. Lintutiedotus käyttää tiedon välitykseen www-sivuja, sähköpostia ja GSM-tekstiviestejä. Lintutiedotuksen jäsenen tulee olla Bongariliiton jäsen.

Lintutiedotuksen johtoryhmä laatii ilmoittamisohjeet ja valvoo niiden noudattamista.

Bongariverkko on Bongariliiton tiedottamiseen ja jäsenistön sisäiseen keskusteluun tarkoitettu sähköpostilista, joka toimii Yahoon ilmaisella sähköpostilistapalvelimella. Listalle hyväksytään vain Bongariliiton jäseniä.

Bongari-vuosikirjassa julkaistaan muun muassa katsaus harvinaisuuksista ja niiden löytötarinoita, määritysartikkeleita, pinnatilastoja ym.

Bongari-vuosikirja postitetaan jäsenille alkuvuodesta ja vanhoja numeroita pääsee lukemaan kotisivuilla kirjautumalla sisään Pinnari-tunnuksilla.