Bongariliiton jäsenyys

Bongariliittoon liittyminen on helppoa ja kannattavaa

Bongariliiton jäsenenä

  • voit liittyä lintutiedotukseen ja saada reaaliajassa lintuharvinaisuushavainnot kännykkääsi tai sähköpostiisi
  • voit ilmoittaa pinnasi Suomen virallisille pinnalistoille liiton sivujen kautta (Pinnari)
  • olet mukana tukemassa linnustonsuojelutyötä, sillä Bongariliitto on BirdLife Suomen jäsenjärjestö
Bongariliitolla on jäseniä 0 (07.01.2024)
  • Jäsenyys 37 € vuodessa (sis. Pinnarin käyttöoikeuden ja Bongari-vuosikirjan paperisena sekä sähköisenä)
  • Lintutiedotuksen vuosimaksu 28 €
  • Molemmat 65 €

Perustietoa jäseneksi haluavalle

Bongariliitto toimii harvinaisista lintulajeista kiinnostuneiden harrastajien ja -tutkijoiden yhdyssiteenä. Tavoite on määritystaidon lisääminen ja retkeilyn ohjaaminen ympäristön suojelu huomioiden. Yhdistys kerää ja levittää tietoa lintuharvinaisuuksista.

Bongariliitto on BirdLife Suomi ry:n jäsenjärjestö.

Yhdistyksen kokoukset pidetään keväällä ja syksyllä. Niihin pyritään hankkimaan esitelmöijiksi parhaita määrityksen asiantuntijoita.

Pinnari on Bongariliiton jäsenille pinnatietojen ilmoittamiseen ja monipuoliseen selaamiseen tehty käyttöliittymä. Ohjesivulla on esitelty Pinnarin ominaisuuksia.

Työvaliokunta pyrkii ohjaamaan ja valvomaan jäsenten käyttäytymistä maastossa, jotta bongauksesta ei aiheutuisi haittaa linnuille tai ympäristölle. Joskus bongausta rajoitetaan esimerkiksi harvinaisten lajien pesimärauhan varmistamiseksi.

Lintutiedotus on Bongariliiton järjestelmä havaintotietojen nopeaan välitykseen. Lintutiedotus käyttää tiedon välitykseen www-sivuja, sähköpostia ja GSM-tekstiviestejä. Lintutiedotuksen jäsenen tulee olla Bongariliiton jäsen.

Lintutiedotuksen johtoryhmä laatii ilmoittamisohjeet ja valvoo niiden noudattamista.

Bongariverkko on Bongariliiton tiedottamiseen ja jäsenistön sisäiseen keskusteluun tarkoitettu sähköpostilista, joka toimii Yahoon ilmaisella sähköpostilistapalvelimella. Listalle hyväksytään vain Bongariliiton jäseniä.

Bongari-vuosikirjassa julkaistaan muun muassa katsaus harvinaisuuksista ja niiden löytötarinoita, määritysartikkeleita, pinnatilastoja ym.

Bongari-vuosikirja postitetaan jäsenille alkuvuodesta ja vanhoja numeroita pääsee lukemaan kotisivuilla kirjautumalla sisään Pinnari-tunnuksilla.