Bongariliiton hallitus järjestäytyi Tvärminnessä 28.1.2017

28/01/2017

Toimihenkilöiksi vuodelle 2017 valittiin:

Varapuheenjohta Tom Nordblad Sihteeri Sebastian Andrejeff Taloudenhoitaja Matias Castrén Lintutiedotuksen johtoryhmä Petteri Mäkelä, Juha Piipponen, Matias Castrén, Markus Lampinen, Janne Aalto ja Martin Helin Työvaliokunta Jörgen Palmgren (sihteeri), Mika Ohtonen, Jorma Vickholm ja Janne Aalto Pinnatoimikunta Kalle Larsson, Jörgen Palmgren, Heikki Vasamies, Markku Santamaa ja Andreas Uppstu Jäsensihteeriä ei tällä hetkellä ole Pinnaritoimikunta Tero Linjama, Matias Castrén, Petteri Mäkelä, Antti Peuna ja Sami Tuomela

Taksonomiaan liittyviä päätöksiä:

Maailma

Hallitus päätti, että Maailman pinnoissa seurataan vastedes IOC:n taksonomiaa. Pinnarin lajiluettelo päivitetään vastaamaan IOC:n listaa tämän vuoden aikana. Mikäli joku kokee tunteen paloa päivitysurakkaa kohtaan, olkoon ystävällisesti yhteydessä Janne Aaltoon tai Petteri Mäkelään.

WP

WP:n pinnoissa jatketaan toistaiseksi AERC TAC:n taksonomiaa. AERC TAC:n pitäisi kokoontua, jolloin päätetään elimen jatkon tulevaisuudesta. Ilmeisesti jatkoa taksonomisille suosituksille ei ole tulossa, ja mikäli asian laita on näin, siirtyy Bongariliitto seuraamaan 1.1.2018 myös WP:n pinnojen osalta IOC:n systematiikkaa.

Suomi

Kotimaan pinnoissa seurataan edelleen BirdLife Suomen RK:n käyttämää systematiikkaa, eikä tästä ole aikomusta poiketa tulevaisuudessakaan. Seuraavat kokoukset: Kevätkokous 11.3.2017 Helsingissä, Tieteiden talolla. Syyskokous 18.11.2017 Helsingissä, paikka vielä avoin.
  • Kon-Tiki jatkaa Bongariliiton pääsponsorina kolmivuotisella sopimuksella. Sopimuksen myötä myös määrityskisa palkintoineen jatkuu aiempaan tapaan.
  • Vuoden 2017 määrityskilpailu alkaa 1.2. Aiemmasta poiketen sovittiin, että kunkin vuoden voittaja ei voi osallistua seuraavana vuonna kilpailuun.
  • Ahvenanmaan Pinnaralli järjestetään tänä vuonna 8.4. Lisätietoa on luvassa pikapuoliin.

-