WP-lajilistalle muutoksia

11/02/2013

DutchBirdingissä ilmestyvässä artikkelissa (Western Palearctic list updates: deletion of three species from continental Mauritania: Pierre-André Crochet, Marcel Haas) käsitellään afrikkalaisia, WP:llä havaituksi tulkittuja pesimälajeja. Artikkelissa on kolme useilla WP:n listoilla roikkunutta lajia. Artikkelissa esitetään näitä lajeja poistettavaksi WP lajilistalta.
Pikkuaavikkojuoksija – Temminck’s Courser (Cursorius temminckii)
Elää pääasiassa Saharan eteläosissa, eteläisestä Mauritaniasta ja Senegalista Tsadiin. Lähin tunnettu havaintopaikka on Banc d’Arquinin kansallispuisto, hyvin lähellä WP:n rajaa, mutta havaintoja WP:n alueelta ei tunneta.
Kultakiuru – Kordofan Lark (Mirafra cordofanica)
Kultakiuru pesii laajalla alueella Mauritaniassa, Malissa jopa melko lähellä Länsi-Saharan rajaa. Aiemmin lajia on kerrottu esiintyvän monella alueella Adrar Plateaulla, mutta myöhemmillä varmistuskerroilla lajia ei siellä ole havaittu. Kultakiuru elää pääasiassa Sahelin eteläosissa ”punaisen hiekan alueella”.
Parvilepinkäinen – Grey-backed Fiscal (Lanius excubitoroides)
Lajia ei ole tiettävästi havaittu WP:n alueelle ulottuvissa Afrikan maissa. Ainoa epävarmuustekijä on eteläinen Mauritania ja Malin keskiosat.
Lajit on poistettu jo Pinnarin WP-listalta.

(linte/11.2.2013)